SILIKONISTA

Mis see on?

Silikoni on synteettinen polymeeri, joka sisältää kemiallisen alkuaineen piitä (Si), joka on hapen jälkeen maailman toiseksi yleisin alkuaine. Silikoni on materiaali, jolla on erittäin korkea lämpötilansieto (−40 – 230°), alhainen lämmönjohtavuus ja kumimaiset ominaisuudet, joka ei edistä mikrobiologista kasvua. Lisäksi se on vedenpitävä, kestävä ja muodonmuutostamaton materiaali.

Silikonia käytetään monissa eri muodoissa – sekä nestemäisessä, geeli- että kiinteässä muodossa. Näin insinöörit, tutkijat, keksijät ja yrittäjät voivat käyttää sitä erittäin tärkeänä osana monien teollisuus- ja kuluttajatuotteiden kehittämisessä ja tuotannossa.

Monipuolisena materiaalina silikonista on tullut yksi tärkeimmistä ainesosista tuotteissa, jotka helpottavat jokapäiväistä elämäämme. Lääkinnällisistä laitteista ja hammaslääketieteestä autojen ja tietokoneiden tuotantoon silikonia löytyy erittäin laajalta ja tärkeältä alueelta – myös kodeissamme.

Silikonia käytetään yhä enemmän ihmisten jokapäiväisessä elämässä erilaisten tuotteiden muodossa, jotka voivat olla tehtäviä keittiössä tai lasten kanssa, kotitöitä tai sen sijaan se löytää käyttöä hygieniassa, jossa on mahdollista jättää pienempi jälki planeetallemme ( esimerkiksi uudelleenkäytettävät korvatulpat, jotka korvaavat satoja tai tuhansia tavallisia vanupuikkoja).

SILIKONISTA

Ei sisällä BPA:ta eikä myrkyllisiä aineita

Kaikki valikoimamme tuotteet on valmistettu elintarvikelaatuisesta silikonista, joka ei sisällä BPA:ta ja myrkyllisiä aineita (PVC, vinyyli, ftalaatti, kadmium, lyijy jne.). Laadukkaan materiaalin ansiosta asiakas voi käyttää tuotteitamme sekä pakastukseen että lämmittämiseen mielenrauhalla, pelkäämättä, että silikonista voisi vapautua jotain myrkyllistä.

SILIKONISTA

FDA- tai LFGB-sertifikaatit silikonimateriaalille

Kuten kaikilla muillakin materiaaleilla, silikonilla on myös erityiset sertifikaatit, jotka osoittavat tuotteen olevan lakisääteisten normien mukainen. Silikonin osalta FDA-sertifikaatti on maailmanlaajuisesti käytetyin, ja LFGB-sertifikaatti, jonka testit ovat entistä kattavampia, on myös saamassa suosiota. Kaikki myymämme tuotteet ovat joko FDA- tai LFGB-sertifioituja.
SILIKONISTA

Silikonituotteiden monikäyttöisyys

Kaikki silikonituotteet ovat sekä kylmän- että lämmönkestäviä, yleensä lämpötila vaihtelee välillä -40 – +230 astetta. Tämä tarkoittaa, että yhdellä silikonimuotilla voidaan valmistaa jääkammiossa esimerkiksi jääkuutioita ja jäätelöitä, ja samalla sitä voidaan käyttää uunissa 230 asteeseen asti leivonnaisten ja erilaisten ruokien valmistamiseen. Lisäksi muoteista voidaan valmistaa saippuoita, suklaakarkkeja ja muita makeisia.
SILIKONISTA

Ennen ensimmäistä käyttöä!

Kuten kaikki muutkin uudet tuotteet, silikonituotteet on pestävä huolellisesti ennen ensimmäistä käyttöä. Silikonituotteita on turvallisinta pitää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia ja pestä sitten lämpimällä vedellä ja saippualla.
Lisäksi joitain silikonin käyttöä koskevia periaatteita tulisi tietää. Silikonituotteet tulee nimittäin pitää poissa syövyttävistä aineista, terävistä esineistä, avotulesta ja vahvoista kemikaaleista (vesi ja saippua/astianpesuaine riittää). Lisäksi on suositeltavaa säilyttää ne kuivassa ja puhtaassa paikassa, suojassa suoralta auringonvalolta.

Usein Kysytyt Kysymykset

Mikä on silikoni?

Silikoni on suosittu materiaali, jota käytetään yhä enemmän eri aloilla. Silikonia löytyy lasten tuteista, pulloista ja leluista, keittiötarvikkeista ja astioista, hygieniatuotteista, kosmetiikasta jne. Lisäksi silikonia käytetään erittäin laajasti lääketieteessä, autoteollisuudessa, energiassa, rakentamisessa jne.

Silikoni on synteettinen polymeeri, joka sisältää kemiallisen alkuaineen piitä (Si). Pii on hapen jälkeen maailman toiseksi yleisin alkuaine. Silikoni on materiaali, jolla on erittäin korkea lämmönkestävyys, alhainen lämmönjohtavuus ja kumimaiset ominaisuudet. Sen myrkyllisyys on erittäin alhainen, eikä se sisällä BPA:ta eikä muita myrkyllisiä aineita, kuten lateksia, PVC:tä, ftalaatteja, jotka ovat tyypillisiä muoville. Lisäksi silikonin ominaisuudet pysyvät samoina lämpötila-alueella -40 – 230°. Silikoni on vedenpitävä, kestävä ja muodonmuutostamaton materiaali. On erittäin tärkeää, että silikoni ei edistä mikrobiologista kasvua.

Miksi silikoni on parempi kuin muovi?

Muovit sisältävät öljypohjaisia kemikaaleja ja erilaisia myrkyllisiä aineita, kuten BPA:ta, PVC:tä, ftalaatteja ja BPS:ää, jotka voivat aiheuttaa syöpää, hedelmättömyyttä ja yleensä huonosti ihmisten terveyttä. neurologinen kehitys ja immuunijärjestelmä. Muovin sisältämät kemikaalit ovat erityisen vaarallisia lapsille, sillä pieni organismi on vielä kasvamassa ja kehittymässä. Muovi jää usein luontoon ja alkaa hajoamisen aikana vapauttaa myrkyllisiä aineita, jotka ovat haitallisia luonnollemme.

Silikonituotteet on valmistettu 100 % elintarvikelaatuisesta silikonista, joka on ympäristöystävällinen materiaali eikä sisällä edellä mainittuja kemikaaleja ja myrkkyjä. Lisäksi silikoni on paljon kestävämpi ja kestävämpi materiaali kuin muovi, ja jos käytät silikonituotteita kertakäyttöisten muovituotteiden sijaan, voit suojella ympäristöäsi ja luontoa.

Miten silikoni on ympäristöystävällinen?

Koska silikoni ei sisällä kemiallisia aineita ja muita myrkkyjä, kuten öljyä, BPA:ta, ftalaatteja, PVC:tä, lateksia jne., näitä myrkkyjä ei pääse luontoon silikonin hajoamisen yhteydessä.
Lisäksi silikonituotteet ovat korvanneet erilaisia saastuttavia tuotteita, kuten muoviset korvatulpat ja kertakäyttöiset muoviset ruokalaatikot, kannet ja säilytyspussit. Yksi uudelleenkäytettävä silikoninen pumpulipuikko korvaa satoja tai tuhansia muovisia vanupuikkoja. Jos käytämme uudelleenkäytettäviä silikonituotteita kertakäyttöisten tuotteiden sijaan, jätämme luontoon pienemmän jalanjäljen.

Voiko silikonituotteissa olla hajua?

Oikea ja laadukas silikoni on hajuton. On kuitenkin huomioitava, että jos silikonituote on vielä uusi ja se on avattu pakkauksesta, siihen voi olla tuotannon aikana lisätty hajua, pakkauksen hajua tai liiman hajua (jos jokin tuotteen osa on liimattu). Siksi on tärkeää pitää silikonituote kiehuvassa vedessä 5 minuuttia ennen ensimmäistä käyttökertaa ja sitten pestä se saippualla ja lämpimällä vedellä. Jos haju ei häviä kokonaan, se häviää, kun sitä on pidetty poissa pakkauksesta muutaman päivän. Silikonin käsittelyn aikana syntyvä haju ei ole haitallinen ihmisille.

Missä lämpötiloissa silikonituotteita voidaan käyttää?

Silikonituotteet kestävät kylmää ja lämpöä, joten niitä voidaan käyttää lämpötila-alueella -40 – +230 astetta.

Miksi silikonituotteet voivat muuttaa väriä porkkanan, kurpitsan tai bataatin tarjoilun jälkeen?

Tarjottaessa porkkanoita, kurpitsaa tai esimerkiksi bataattia, silikonivuoka voi jäädä kellertävän oranssiksi ja sitä voi olla vaikea poistaa pesun jälkeenkin. Tarjoilun yhteydessä lautanen tai muu silikoniväline tulee pestä välittömästi, sillä ne jättävät silikoniastiaan vahvan väripigmentin. Voit myös hieroa alueen öljyllä ennen kuin laitat sen astianpesukoneeseen. Suosittelemme myös silikoniastioiden liottamista/pestämistä ruokasoodalla ja lämpimällä vedellä maalin poistamiseksi. Ehkä toinen tai kolmas pesukerta astianpesukoneessa auttaa.

Syy siihen, miksi keltainen väri säilyy, johtuu siitä, että valmistuksessa käytetty silikoni on vapaa kemikaaleista ja myrkyllisistä aineista ja siten se imee helpommin luonnollisia väriaineita.

Miksi silikonituotteet on suositeltavaa pestä käsin pesukoneen sijaan?

Kaikki silikonituotteet voidaan pestä astianpesukoneessa, sillä niiden lämmönkestävyys on +230 astetta.

Silikonituotteiden valmistuksessa käytetty silikoni ei sisällä kemikaaleja ja myrkyllisiä aineita ja imee siten helpommin luonnollisia väriaineita tai hajuja, joiden kanssa ne joutuvat kosketuksiin. Siksi usein astianpesukoneessa käytetty astianpesuaine voi jättää astianpesuaineen hajua tuotteeseen pesun jälkeen. Jos käytät neutraaleja/tuoksuttomia tuotteita, ei ole ongelmaa ja voit pestä tuotteet astianpesukoneessa ilman pelkoa, että tuotteen haju tarttuu niihin.

If the smell of dishwashing detergent has remained on the product after washing in the dishwasher, in order to get rid of the smell, the silicone product should be kept in boiling water for 5 minutes and then washed under running water with detergent.

X